UPRAVNO VIJEĆE

 

ZAPISNIK S 26. SJEDNICE UPRAVNOGA VIJEĆA JAVNE USTANOVE „PRIRODA“

 

Sazivač

Ime i prezime

Potpis

Nina Bojanić, predsjednica Upravnoga vijeća Javne ustanova “Priroda”

Nina Bojanić, v.r.

Naziv sastanka:

26. sjednica Upravnoga vijeća Javne ustanove „Priroda“

1.

Mjesto:

elektronska sjednica

Početak:

4.9.2023. u 12,52

Dan i datum:

U utorak 5. rujna do 13,00 sati

Završetak:

5.9.2023. u 13,00

2.

Prisutni:

 

 

 

Članovi Upravnoga vijeća koji su sudjelovali u radu Upravnoga vijeća:

-          Irena Ilić, članica, očitovanje dostavljeno 4. rujna 2023. u 13,25 sati

-          Mate Tomljanović, član, očitovanje dostavljeno 4. rujna 2023. u 21,32 sati

Nina Bojanić, predsjednica, nije dostavila očitovanje.

Sve točke usvojene su većinom glasova.

3.

Dnevni red:

  1. Usvajanje Zapisnika s 25. sjednice Upravnoga vijeća
  2. Usvajanje dnevnog reda
  3. Donošenje:

a) Odluke o dodjeli koncesijskog odobrenja za djelatnost organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka

b) Odluke o davanju suglasnosti ravnatelju za potpisivanje ugovora o koncesijskom odobrenju za obavljanje djelatnosti organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka s odabranim najpovoljnijim ponuditeljem

  1. Donošenje Odluke o davanju suglasnosti na umanjenje godišnjeg iznosa naknade za 2023. godinu za koncesijsko odobrenje u Značajnom krajobrazu Vražji prolaz i Zeleni vir.




Tijek i rezultati sjednice

Ad 1. Zapisnik s 25. sjednice Upravnoga vijeća

Na Zapisnik s 25. sjednice Upravnog vijeća nije bilo primjedbi te je verificiran i usvojen.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Članovi Upravnoga vijeća verificirali su i usvojili Zapisnik s 25. sjednice.

-

-

Ad 2. Usvajanje dnevnog reda

Članovi Upravnoga vijeća nisu imali primjedbi na predloženi Dnevni red, te je isti usvojen.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Članovi Upravnoga vijeća usvojili su Dnevni red sjednice.

-

-

Ad 3. Donošenje Odluke o dodjeli koncesijskog odobrenja za djelatnost organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka i Odluke o davanju suglasnosti ravnatelju za potpisivanje ugovora o koncesijskom odobrenju za obavljanje djelatnosti organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka s odabranim najpovoljnijim ponuditeljem

Zbog isteka ugovora o koncesijskom odobrenju za špilju Biserujku na otoku Krku, Ustanova je sukladno propisima, pripremila i na svojoj stranici 31. srpnja objavila Poziv na nadmetanje za djelatnost organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka. Rok za dostavu ponuda bio je do 31. kolovoza 2023. godine do 16:00 sati, a otvaranje ponuda održano je dana 1. rujna 2023. godine. Do krajnjeg roka za dostavu ponuda pristigla je jedna ponuda. Članovi povjerenstva pristupili su pregledu i ocjeni zaprimljene ponude te je utvrđeno da je ponuda ponuditelja Turistička agencija „ŠILOTURIST“ prihvatljiva jer je pravovremena i sadrži traženu svu dokumentaciju. Temeljem kriterija za odabir najpovoljnijeg ponuditelja, ponuda ponuditelja turistička agencija „ŠILOTURIST“ ostvarila je ukupno najveći mogući broj odnosno 100 bodova s ponuđenim ukupnim iznosom naknade za koncesijsko odobrenje za 5 godina od 81.000,00 eura bez PDV-a (PDV se ne obračunava temeljem zakonskih propisa). Nakon provedenog postupka, Upravno vijeće donosi Odluku o dodjeli koncesijskog odobrenja, u ovom slučaju za djelatnost organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka. Također, obzirom da je aktima ustanove propisano da je za pravne poslove čija vrijednost prelazi 70.000,00 kuna odnosno 9.290,60 eura potrebno ishođenje suglasnosti Upravnog vijeća, ovim se materijalom traži suglasnost Upravnog vijeća za potpisivanje ugovora s odabranim najpovoljnijim ponuditeljem, a prije potpisa Ugovora s odabranim ovlaštenikom, potrebno je zatražiti i suglasnost Župana. Članovi Upravnog vijeća nisu imali primjedbi te je točka usvojena.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Donosi se Odluka o dodjeli koncesijskog odobrenja za djelatnost organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka.

Donosi se Odluka o davanju suglasnosti ravnatelju za potpisivanje ugovora o koncesijskom odobrenju za obavljanje djelatnosti organiziranog posjećivanja uređenog speleološkog objekta – špilja Biserujka s odabranim najpovoljnijim ponuditeljem.

Zadužuje se ravnatelj da preko nadležnog Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša dostavi Županu Primorsko-goranske županije na ishođenje suglasnosti za potpis ugovora s odabranim ponuditeljem.

 

Marko Modrić

 

 

odmah

 

Ad 4. Donošenje Odluke o davanju suglasnosti na umanjenje godišnjeg iznosa naknade za 2023. godinu za koncesijsko odobrenje u Značajnom krajobrazu Vražji prolaz i Zeleni vir

S ovlaštenikom koncesijskog odobrenja PINS d.o.o. Skrad, 2019. godine sklopljen je ugovor na pet godina za obavljanje djelatnosti prihvata posjetitelja u zaštićenom krajobrazu Vražji prolaz-Zeleni vir u Gorskom kotaru. Zbog značajno oštećene infrastrukture za posjetitelje kao posljedice velikog nevremena, kanjon Vražji prolaz zbog mjera sigurnosti zatvoren je za posjetitelje od jeseni prošle godine. Za posjetitelje je bio omogućen posjet samo u području Zelenog vira. Navedeno je rezultiralo značajno manjim prihodima ovlaštenika od planiranih (manji prihodi za 70%), stoga su nam se obratili sa zamolbom za umanjenje naknade za 2023. godinu, što smatramo opravdanim. Takva mogućnost predviđena je i Ugovorom. Godišnja naknada ovlašteniku iznosi 4.645,56 eura (35.002,00 kuna) bez PDV-a. Naknada se umanjuje recipročno za postotak umanjenja prihoda ovlaštenika, tj. za 2023. koncesijska naknada umanjuje se za 3.251,89 eura (24.501,37 kuna) i iznosi 1.393,67 eura (10.500,61 kuna). Članovi Upravnog vijeća nisu imali primjedbi te je točka usvojena.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Donosi se Odluka o davanju suglasnosti na umanjenje godišnjeg iznosa naknade za 2023. godinu za koncesijsko odobrenje u Značajnom krajobrazu Vražji prolaz i Zeleni vir.

Zadužuje se ravnatelj da o Odluci informira ovlaštenika koncesijskog odobrenja PINS d.o.o. te postupanje po Odluci.

Marko Modrić

 

odmah

 

Zapisnik sastavio/la:

Ime i prezime

Potpis

Marko Modrić

Marko Modrić, v.r.

Zapisnik odobrio:

Ime i prezime

Potpis

Nina Bojanić

Nina Bojanić, v.r.

KLASA:

KLASA: 007-01/23-01/1

URBROJ:

URBROJ: 2170-52-01/1-23-64

DATUM:

5. rujna 2023.