UPRAVNO VIJEĆE

 

ZAPISNIK S 27. SJEDNICE UPRAVNOGA VIJEĆA JAVNE USTANOVE „PRIRODA“

 

Sazivač

Ime i prezime

Potpis

Nina Bojanić, predsjednica Upravnoga vijeća Javne ustanova “Priroda”

Nina Bojanić, v.r.

Naziv sastanka:

27. sjednica Upravnoga vijeća Javne ustanove „Priroda“

1.

Mjesto:

elektronska sjednica

Početak:

20.9.2023. u 16,03

Dan i datum:

U petak 22. rujna do 11,19 sati

Završetak:

22.9.2023. u 11,19

2.

Prisutni:

 

 

 

Članovi Upravnoga vijeća koji su sudjelovali u radu Upravnoga vijeća:

-          Irena Ilić, članica, očitovanje dostavljeno 21. rujna 2023. u 14,37 sati

-          Nina Bojanić. predsjednica, očitovanje dostavljeno 21. rujna 2023. u 16,43  

-          Mate Tomljanović, član, očitovanje dostavljeno 22. rujna 2023. u 11,19 sati

Sve točke usvojene su većinom glasova.

3.

Dnevni red:

  1. Usvajanje Zapisnika s 26. sjednice Upravnoga vijeća
  2. Usvajanje dnevnog reda
  3. Treća korekcija financijskog rezultata za 2022. godinu
  4. Izmjena Odluke o rasporedu neutrošenih sredstava iz 2022. godine
  5. Druge izmjene i dopune Financijskog plana Javne ustanove „Priroda“ za 2023. godinu u sklopu Drugih izmjena i dopuna Proračuna Primorsko-goranske županije.




Tijek i rezultati sjednice

Ad 1. Zapisnik s 26. sjednice Upravnoga vijeća

Na Zapisnik s 26. sjednice Upravnog vijeća nije bilo primjedbi te je verificiran i usvojen.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Članovi Upravnoga vijeća verificirali su i usvojili Zapisnik s 26. sjednice.

-

-

Ad 2. Usvajanje dnevnog reda

Članovi Upravnoga vijeća nisu imali primjedbi na predloženi Dnevni red, te je isti usvojen.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Članovi Upravnoga vijeća usvojili su Dnevni red sjednice.

-

-

Ad 3. Treća korekcija financijskog rezultata za 2022. godinu

Pisano obrazloženje o točki dostavljeno je članovima Upravnog vijeća. Projekt Unaprjeđenja oporavilišta u Belom završio je u rujnu 2022. godine, no povrat sredstava dijelom je vršen u ovoj godini za usluge i radove izvršene i plaćene u protekloj. Nakon točno godinu dana od završetka doznačena je i posljednja uplata po potraživanju. Zbog navedenog je potrebno napraviti korekciju financijskog rezultata u ukupnom iznosu od 1.445,93 €, a iznos od 922,56 € vratiti u proračun Primorsko-goranske županije obzirom da je isti predfinanciran s proračunskih pozicija. Za dio od 523,37 € predfinanciran vlastitim sredstvima potrebno je izvršiti zamjenu izvora financiranja te uvećati rezultat. Članovi Upravnog vijeća nisu imali primjedbi te je točka usvojena.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Donosi se Odluka o trećoj korekciji financijskog rezultata za 2022. godinu.

Ovlašćuje se ravnatelj za izvršenje povrata iznosa 922,56 € u proračun Primorsko-goranske županije.

 

Marko Modrić

 

 

odmah

 

Ad 4. Izmjena Odluke o rasporedu neutrošenih sredstava iz 2022. godine

Pisano obrazloženje o točki dostavljeno je članovima Upravnog vijeća. Upravno vijeće je na 17. sjednici početkom godine usvojilo iznos prenesenih i neutrošenih sredstava iz 2022. godine te je donesena Odluka o njihovoj namjeni odnosno rasporedu rezultata u iznosu od 107.612,97 € (810.809,90 kuna). No, nakon prelaska na euro, kod prijenosa navedenih sredstava i preračunavanja kunskih iznosa u eure došlo je do odstupanja od 0,10 € što je potrebno uvrstiti u financijski plan. Također, za refundacije sredstava za EU projekte, a koji su u proteklom razdoblju bili predfinancirani iz vlastitih izvora te izvora pomoći, potrebno je izvršiti računovodstvena knjiženja u vidu zamjene izvora financiranja, odnosno uvećanja rezultata koji omogućava stvaranje novih rashoda u tekućoj godini. Sve navedeno također je uvršteno u prijedlog drugih izmjena Financijskog plana koji je Točka 5. ove sjednice. Članovi Upravnog vijeća nisu imali primjedbi te je točka usvojena.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Donosi se Odluka o izmjeni rasporeda neutrošenih sredstava iz 2022. godine za Javnu ustanovu „Priroda“.

Zadužuje se ravnatelj da Odluku o izmjeni rasporeda neutrošenih sredstava iz 2022. godine za Javnu ustanovu „Priroda“ dostavi nadležnom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Marko Modrić

 

odmah

 

Ad 5. Druge izmjene i dopune Financijskog plana Javne ustanove „Priroda“ za 2023. godinu u sklopu Drugih izmjena i dopuna Proračuna Primorsko-goranske županije

Pisano obrazloženje o točki dostavljeno je članovima Upravnog vijeća. U tijeku su Druge izmjene i dopune Proračuna Primorsko-goranske županije, te je Ustanova kao dio konsolidiranog proračuna pripremila svoj prijedlog izmjena. Plan Ustanove nema značajnijih izmjena, aktivnosti se većinom realiziraju planiranom dinamikom, a ovim se prijedlogom rebalansa sadašnji financijski plan od 812.270,00 eura uvećava za 7.700,00 eura te iznosi 819.970,00 eura. Smanjenje se predlaže u prihodima iz proračuna Primorsko-goranske županije što se nadomješćuje vlastitim ostvarenim prihodima koji su realizirani radi povećanog broja posjetitelja u dvama centrima te prihodima od pomoći na temelju sufinanciranja EU projekata i prihoda od sufinanciranja aktivnosti za spašavanje ugroženih periski (ovakav tip prihoda nije moguće detaljnije planirati obzirom da ne možemo utjecati na dinamiku njihovog priljeva). Članovi Upravnog vijeća nisu imali primjedbi te je točka usvojena.

Zaključak

Zadužena osoba

Rok

Donose se Druge izmjene i dopune Financijskog plana Javne ustanove „Priroda“ za 2023. s projekcijama za 2024. i 2025. godinu u sklopu Drugih izmjena i dopuna Proračuna Primorsko-goranske županije.

Ovlašćuje se ravnatelj da Druge izmjene i dopune Financijskog plana Javne ustanove „Priroda“ za 2023. s projekcijama za 2024. i 2025. godinu u sklopu Drugih izmjena i dopuna Proračuna Primorsko-goranske županije, dostavi nadležnom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Marko Modrić

 

odmah

 

Zapisnik sastavio/la:

Ime i prezime

Potpis

Marko Modrić

Marko Modrić, v.r.

Zapisnik odobrio:

Ime i prezime

Potpis

Nina Bojanić

Nina Bojanić, v.r.

KLASA:

KLASA: 007-01/23-01/1

URBROJ:

URBROJ: 2170-52-01/1-23-69

DATUM:

22. rujna 2023.