Edukativni programi

Edukativni programi Javne ustanove “Priroda”

Djelatnici Javne ustanove „Priroda“ u cilju zaštite i promocije prirodnih vrijednosti Primorsko-goranske županije tijekom godine održavaju edukativne radionice i edukativna predavanja u suradnji s nevladinim organizacijama, obrazovnim institucijama te ostalim zainteresiranim subjektima.

Edukativni program najčešće se provodi povodom obilježavanja međunarodnih dana vezanih uz zaštitu prirode, okoliša, bioraznolikosti ili sastavnice prirode, ali i prema dogovoru ovisno o interesu javnosti. Najčešće se bavi tematikom vezanom uz zaštitu prirode i sastavnice prirodne baštine Primorko-goranske županije, kao i njihovim ugrozama. Predavanja i radionice potrebno je unaprijed najaviti te dogovoriti sa Stručnom službom Ustanove.

Edukativni program Centra za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove Beli

Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli također provodi edukativni program s ciljem promocije i očuvanja prirodnih vrijednosti Tramuntane i otoka Cresa. Edukativni program provodi se kroz radionice namijenjene djeci, lokalnom stanovništvu te zainteresiranim grupama posjetitelja. Centar nudi nekoliko radionica namijenjenih i prilagođenih prvenstveno djeci osnovnoškolskog uzrasta. No i svi ostali  zainteresirani, i oni koji žele saznati nešto više, dobro su došli. Za sudjelovanje na radionicama Centra za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove Beli potrebna je prethodna najava i dogovor sa osobljem Centra, a za sve sudionike radionica uključen je besplatan obilazak izložbenog postava. Više o edukativnim radionicama u ponudi Centra može se pogledati na internetskoj stranici.