Film o prirodnoj baštini Primorsko-goranske županije

Prospekt Novosti

Povodom Međunarodnog desetljeća bioraznolikosti 2011. – 2020. i 2011., Međunarodne godine šuma promotivno-edukativni film o prirodnoj baštini Primorsko-goranske županije, naziva “Čudesno lijepa”, dostavljen je svim osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima na području Primorsko-goranske županije.

Nadamo da će ga nastavnici u školama moći koristiti u nastavi i izvan nastavnim aktivnostima, a svoju primjenu mogao bi naći osobito u sklopu predmeta Priroda i društvo, Priroda, Biologija, Geografija i slično.

Redatelj filma “Čudesno lijepa” je Bernardin Modrić, a potrebno je istaknuti da je film, odnosno njegov autor dobio posebno priznanje na 13. Međunarodnom festivalu turističkog filma 2010. godine u Solinu za doprinos kvaliteti promocije ekološkog očuvanja i ljepote jednog kraja. Stoga smo mišljenja da film može koristiti školama u obradi tema upoznavanja i mogućeg načina promocije turističkih sadržaja i vrednota Primorsko-goranske županije, a s druge strane, može se govoriti i o njegovoj estetsko-umjetničkoj kvaliteti, pa vjerojatno može biti koristan u obradi likovno-vizualno-komunikacijskih poruka.

Film je preveden na engleski i talijanski jezik.

Izradu DVD-a s kopijama filma namijenih edukaciji u svim školama i učeničkim domovima na području Primorsko-goranske županije financijski je omogućila Karlovačka banka d.d. podružnica Rijeka na čemu im se najljubaznije zahvaljujemo.