bjeloglavi sup proučava svoju okolinu

Centar za posjetitelje u Belom privremeno zatvoren

Prospekt Novosti

Od ponedjeljka, 12. prosinca 2016., Centar za posjetitelje i Oporavilište za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu biti će privremeno zatvoreni za sve posjete zbog nastavka radova na uređenju Centra. O ponovnom otvaranju Centra, koje je predviđeno do sljedeće turističke sezone, javnost ćemo pravovremeno obavijestiti.

Tijekom 5 mjeseci otkako su Centar i Oporavilište otvoreni ( O Otvorenju , sl. 2), posjetilo ih je oko 3 500 posjetitleja. U Centru se mogao razgledati privremeni postav o bjeloglavim supovima i izložba fotografija “Čudesno lijepa – prirodna baština Primorsko-goranske županije”. U oporavilištu je oporavljeno 5 supoova koji su uspješno pušteni na slobodu (O puštanju supova , sl. 1).


Slika 1. Sup Nika, jedan je od prva dva bjeloglava supa koja su bila smještena u Oporavilištu. Tijekom proteklog petomjesečnog razdoblja u Oporavilištu je uspješno oporavljeno ukupno pet bjeloglavih supova. Svi oporavljeni supovi – Nika, Beli, Renato, Vili i Bugar pušteni su na slobodu početkom prosinca (foto: Patrik Krstinić)

 
Slika 2. Sa svečanosti otvaranja Centra, 6. srpnja 2016. (foto Patrik Krstinić)