smrekice

Humanitarno-edukativna akcija prodaje božićnih smreka

Prospekt Novosti

Humanitarno-edukativna akcija prodaje božićnih smreka po šesti je put održana u utorak, 22. prosinca 2015. godine, od čega četvrti put u organizaciji ustanove FESTIVAL OPATIJA, na lokaciji Ljetne pozornice u Opatiji.  U organizaciji su sudjelovali i Javna ustanova Priroda, u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Hrvatskim šumama, Upravom šuma Podružnica Delnice i Buzet te Hrvatskim-šumarskim društvom – Ogranak Delnice.

Smreke su posječene s napuštenih travnjaka Primorsko-goranske županije, a njihovim uklanjanjem čuva se biološka i krajobrazna raznolikost područja. Prodajom smreka po cijeni od 100,00 kuna po komadu, uz ekološku i edukativnu notu, ovom akcijom ostvaren je i humanitarni karakter.

Tijekom  trajanja akcije prodajom je prikupljeno  5.300,00 kuna, a donacijom razlike do iznosa od 6.000,00 kuna akciju je zatvorila ustanova Festival Opatija. Ukupan iznos uplaćen  je na račun Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Opatija, a bit će namijenjen Socijalnoj samoposluzi Liburnije.


Slika 2. Akcija je izazvala zanimanje brojnih građana


Slika 3. Kod velikog izbora odabir je uvijek težak


Slika 4. Uz kupljenu smrekicu dodijeljena je i prigodna zahvalnica