izložba "Creski orli"

Otvorenje Centra za posjetitelje u Belom

Prospekt Supovi


Slika 1. Svečanost otvorenja oporavilišta i Centra za posjetitelje (foto: Patrik Krstinić)

 Otvorenje Centra za posjetitelje u Belom

Na otvorenju Centra prisustvovalo je oko 150 građana i uzvanika, svečanost je uveličana nastupom Folklornog društva Orlec i Marija Mužića na mehu, a okupljene građane govorima su pozdravili Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, mr.sc. Irina Zupan, pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, Kristijan Jurjako, gradonačelnik Grada Cresa i doc.dr.sc. Koraljka Vahtar Jurković, pročelnica Županijskog upravnog odjela za prostorno uređenje graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Novoobnovljeno oporavilište već je u funkciji obzirom da su trenutno na oporavku dva supa, a posjetitelji mogu u glavnoj zgradi pogledati dva izložbena postava: izložbu fotografija „Čudesno lijepa – prirodna baština Primorsko-goranske županije“ i izložbu o biologiji i ekologiji bjeloglavih supova “Creski orli”. Radno vrijeme Centra je svakim danom  od 10-15 i od 18-20 sati, osim ponedjeljka. Dobrodošli!

PK


Slika 2. Uzvanici u hladovini velikog cedra ispred obnovljene zgrade Centra sa zanimanjem prate program otvorenja (foto: Patrik Krstinić)


Slika 3. Bjeloglavi sup na oporavku u volijeri (foto: Patrik Krstinić)

Slika 4. Bjeloglavi sup na oporavku u volijeri (foto: Patrik Krstinić)


Slika 5. Informativna tabela na ulazu u Centar (foto: Ivana Rogić)