logo za centar - zeleni

Odluka o pobjedničkom radu na Natječaju za izradu vizualnog identiteta

Priroda Novosti

Dati supu glas autorice Tihane Starčević.

Javna ustanova “Priroda”,  na prijedlog Ocjenjivačkog suda, donijela je odluku o izboru pobjedničkog rada na Natječaju za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Centra za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli.

Najboljim radom na natječaju proglašen je rad pod nazivom Dati supu glas autorice Tihane Starčević.

Na natječaj je pristiglo ukupno 60 radova, a prvonagrađeni rad najcjelovitije odgovara natječaju i zahtjevima projektnog zadatka. Članovi ocjenjivačkog suda nakon detaljne analize svih pristiglih radova zaključili su da je većina autora/ica koji su se prijavili na natječaj pokazala velik trud, te su prezentirali zanimljive i kvalitetne ideje, koncepte i primjene u izradi rješenja.

Autorica koncepta navela je: “Kako bi se mogli stvoriti temelji za ostvarenje vizije i misije Centra, potrebno je stvoriti interakciju između čovjeka i samog supa. Kako bi se taj odnos mogao ustanoviti, vizualnom je komunikacijom trebalo stvoriti kontekst u kojemu se sup može direktno obratiti čovjeku, bez posrednika, u prvom licu. Dobivši glas, sup od objekta ljudskog spašavanja postaje subjekt, aktivan sudionik u gradskoj komunikaciji koji izražava svoje želje, misli i osjećaje te tako u umovima ljudi afirmiramo njegov položaj u ekosustavu, njegove potrebe i važnost njegova očuvanja.”

Odluku o pobjedničkom radu možete pročitati ovdje, a cjelokupni rad pogledati na sljedećoj poveznici – Dati supu glas.

Čestitamo pobjednici i zahvaljujemo svima na sudjelovanju i uloženom trudu!

Dati supu glas autorice Tihane Starčević.