Krk

Obavijest o održanom javnom izlaganju o Prijedlogu plana upravljanja zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže otoka Krka (PU6020)

Priroda Događanja

 

Javna ustanova Priroda Primorsko-goranske županije u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 – Usluga izrade planova upravljanja područjima ekološke mreže Natura 2000 i zaštićenim područjima – Grupa 4“ uputila je prijedlog Plana upravljanja zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže otoka Krka (PU 6020) u javnu raspravu. Više o tome možete pročitati ovdje.

U sklopu javne rasprave je u utorak 25. travnja 2023., s početkom u 11 sati  održano javno izlaganje u prostorijama male Gradske vijećnice u gradu Krku. Za sve sudionike organiziran je ručak i kava u obližnjem restoranu – restoran Volsonis, Krk.

Na javno izlaganje odazvalo se 15 sudionika, i to predstavnici Hrvatskih voda, Komunalnog društva Dubašnica, Općine Vrbnik, Planinarskog društva Obzova, Poljoprivredne zadruge Otok Krk, Turistička zajednica otoka Krka, Turističke zajednice općine Baška, Zadruge “Granum salis” i Javne ustanove “Priroda”.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice Javne ustanove “Priroda”, održana je prezentacija u kojoj je ukratko predstavljen prijedlog plana upravljanja. Nakon prezentacije uslijedila je rasprava s pitanjima i manjim korekcijama plana koje su uvažene.

Javna rasprava o Planu upravljanja traje do 11. svibnja 2023. godine. Tijekom javne rasprave zainteresiranoj javnosti biti će omogućen uvid na Prijedlog plana upravljanja zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže otoka Krka (PU 6020) i to:

  • na službenim internetskim stranicama Javne ustanove
  • u prostorijama Javne ustanove, na adresi: Grivica 4, Rijeka, radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 10 do 14 h.

Prijedlog Plana upravljanja može se preuzeti na sljedećoj poveznici: Prijedlog plana upravljanja