doc. dr. sc. Magda Sindičić drži predavanje

Održano zanimljivo predavanje o velikim zvijerima

Prospekt Događanja, Fauna

Obzirom da su u posljednje vrijeme česti ulasci divljači u naselja na području Vinodola, a ujedno i ne tako rijetki susreti njegovih stanovnika  s velikim zvijerima (medvjed, vuk i ris), Javna ustanova Priroda, u suradnji s Vinodolskom općinom, organizirala je dana 21. veljače 2018. godine tematsko predavanje o velikim zvijerima, u mjestu Grižane.

U cilju upoznavanja lokalne zajednice o načinima upravljanja navedenim vrstama, trenutnom stanju populacije velikih zvijeri u Republici Hrvatskoj, njihovoj zakonskoj zaštiti, ali i problemima koji se javljaju na terenu i pitanju reguliranja njihove brojnosti, sustavu nadoknade štete i postupanjima u situacijama, općenito ulaska divljači u naselja, slušali smo od naših predavača doc. dr. sc. Magde Sindičić (Veterinarski fakultet iz Zagreba), Zrinke Domazetović (Ministarstvo zaštite okoliša i energetike), Petra Raosa (Ministarstvo poljoprivrede) i Ivana Žgele (Policijska postaja Crikvenica).

Slika 1. doc. dr. sc. Magda Sindičić drži predavanje o stanju populacije velikih zvijeri u Hrvatskoj (foto: S.Šišić)

U ugodnom ambijentu Kuće Klović, dva sata zanimljivog predavanja, proteklo je u trenu! Još jednom zahvale svima na dolasku, posebno predavačima, unatoč  nepovoljnoj vremenskoj prognozi i posebna zahvala domaćinu, Vinodolskoj općini, na savršenoj organizaciji i ugodnom druženju na predavanju.

Marko Modrić

Slika 2. doc. dr. sc. Magda Sindičić drži predavanje o stanju populacije velikih zvijeri u Hrvatskoj (foto: M.Modrić)