izložba slika na Korzu u Rijeci

Izložba Velike zvijeri…na riječkom Korzu

Priroda Događanja, Fauna, Priroda

Uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Javna ustanova „Priroda“ i Primorsko-goranska županija donose dašak divljine na riječki Korzo! Dvadeset izložbenih panela ugostiti će istinske zvijezde našeg životinjskog svijeta, smeđeg medvjeda, sivog vuka i euroazijskog risa! Na svega dvadesetak minuta vožnje od riječke špice, prostiru se šume Gorskog kotara u kojima velike zvijeri nalaze svoj dom, a od 18. – 25. svibnja razotkrit ćemo djelić njihova skrovitog života riječkoj publici.

Tajnu kako uhvatiti „veliku zvjerku“ ili detalj prirodnih ljepota fotoaparatom znaju naši suradnici, ljubitelji prirode i autori fotografija: Siniša Abramović, Patrik Krstinić, Romeo Mance, Marko Matešić, Željko Stipeć i Dario Štefančić a dodanu zanimljivost izložbi daju ilustracije Korine Hunjak.

„Gorski kotar, uz brojna zaštićena područja, u cijelosti je obuhvaćen i ekološkom mrežom Natura 2000. Medvjed, vuk i ris koji žive u goranskim šuma, iznimno su prirodno bogatstvo i pokazatelj očuvanosti ekosustava. Naša je obveza sačuvati ih za budućnost te educirati najmlađe o važnosti njihova opstanka i uloge u prirodi. Velike zvijeri iznimno danas stanuju na riječkom Korzu, a sustavnom brigom o prirodi, čuvamo goranske šume, njihov dom.“ – rekao je župan Zlatko Komadina.

Za one koji ipak žele znati više, neka u ljetnim mjesecima barem na jedan dan zamjene morski ambijent s goranskom svježinom i navrate u novoizgrađeni Centar za posjetitelje “Velike zvijeri“ u Staroj Sušici, koji će vjerujemo ubrzo otvoriti svoja vrata posjetiteljima. Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu, zato za više informacija pratite www.centar-velikezvijeri.eu.

Vidimo se na Korzu!